jueves, 21 de febrero de 2013

Scratch


L'Scratch és una eina que permet la creació interactiva d'animacions, històries, jocs, música... totes les possibilitats de treball que ofereix fan que estedingui una eina molt útil per a experimentar i treballar  amb els nostres alumnes.
Aquest programa és molt intuitiu i didàctic i resulta interessant per a potenciar l'aprenentatge cooperatiu a través de l'elaboració de diferents projectes.
Personalment, al principi he trobat que era una eina una mica complexa però tan bon punt hem començat a fer pràctiques per a conèixer-lo millor, m'he adonat que és una eina que presenta blocs de contingut sencills amb els quals no resulta difícil familiaritzar-nos.

Una altra avantatge del programa que cal tenir present és que ens el podem descarregar de manera gratuïta i començar a crear en el mateix moment en que l'instalem en el nostre ordinador.
Potenciar la creativitat, la capacitat d'iniciativa i decisió i altres habilitats fa que aquesta eina sigui molt completa a nivell educatiu ja que els alumnes poden desenvolupar tota una sèrie de competències gràcies al seu ús com és la competència digital o la d'aprendre a aprendre.

En resum, l'Scratch és una eina sencilla pel que fa al seu funcionament però molt completa pel que fa al seu contingut i a les seves possibilitats de treball. Una eina que recomanem a tots els mestres i alumnes per a treballar d'una manera dinàmica i significativa els continguts que seleccionem.

Prova amb l'Scratch:  http://scratch.mit.edu/projects/EmmaSM/3114592

No hay comentarios:

Publicar un comentario