domingo, 31 de marzo de 2013
viernes, 22 de marzo de 2013
DIFERÈNCIA ENTRE SUPORT DIGITAL I RECURS EDUCATIU
La reflexió d’avui es basa en el que he pogut veure als diferents centres educatius on he realitzat pràctiques al llarg de tot el grau.
Pel que fa a les TIC, he vist com no sempre se’n fa un ús adequat o, directament, no se’n fa ús tot i que es digui que si.
M’explicaré millor... El que vull dir és que, a vegades, molt centres o molts mestres semblen enorgullits de dir que fan ús de les TIC a les seves escoles o aules. Ells estan completament convençuts de fer-ho però... què entenem realment per fer ús de les TIC?
Segons la meva opinió, cal diferenciar entre quan realment fem un ús educatiu de les TIC i quan, simplement, les fem servir com a suport digital o tecnològic per a les nostres explicacions.
Per exemple, tal com ja he explicat anteriorment, vaig fer una sessió de la meva UD amb ipads a l’escola però també he fet sessions utilitzant les TIC com a simple suport.
Aquest és el cas d’una notícia que vaig presentar als nens sobre la “desaparició” del planeta Plutó del sistema solar. Vaig fer ús de les TIC però només per a ensenyar-los la notícia ja que vaig considerar del tot innecessari imprimir 26 vegades la notícia i mal baratar paper.
Hi ha mestres que d’aquesta situació que he exposat en dirien “fer ús de les TIC” però, segons el meu punt de vista, aquest no és un ús educatiu sinó de simple suport.
viernes, 15 de marzo de 2013
Els Ipads a l'escola
Les noves tecnologies són molt presents a l’escola Garbí i el seu ús forma part del dia a dia a l’escola.
L’escola té posat en marxa el projecte iGarbí. Aquest projecte impulsa, entre d’altres coses, el treball amb ipads. Ho fa, especialment, amb els més grans però també s’està introduint amb els més petits.
Així doncs, aprofitant la rellevància que s’atorga a les TIC en aquesta escola, he pogut incloure una sessió amb ipads dins de la meva unitat didàctica.
La experiència de treballar amb ipads a l’aula ha estat del tot positiva. Gràcies a què els nens ja coneixien aquesta eina i l’havien pogut manipular anteriorment, les activitats interactives que els he proposat han anat d’allò més bé.
Crec que cal pensar diferents estratègies i metodologies a l’hora de treballar amb eines com aquesta.
Per exemple, a la meva classe ho hem fet per parelles per tal que s’ajudin de l’ipad i que alhora aprenguin a compartir-lo.
A més, el fet de treballar amb eines com aquesta que ens permeten treballar de manera més ràpida alguns aspectes no vol dir que aquestes sessions no s’hagin de preparar.
És més, diria que aquesta és una de les sessions que més a consciència he hagut de preparar ja que he hagut de cercar les diferents activitats a la xarxa però, sobretot, he hagut de seleccionar els exercicis que m’interessava treballar amb el meu alumnat de cinquè.
En conclusió, l’ipad és un recurs molt útil per a treballar a l’aula sempre i quan es domini el seu funcionament i se’n faci un ús adequat.
martes, 12 de marzo de 2013
lunes, 11 de marzo de 2013
Recursos educatius
A banda dels recursos educatius que ja coneixem gràcies a les classes de TIC que estem cursant a Blanquerna, n'existeixen molts d'altres.
Gràcies a les TIC podem trobar un gran nombre de recursos i materials educatius per a treballar amb els nostres alumnes que ens poden ser molt útil en el nostre dia a dia com a mestres.
Recursos que motiven i engresquen als nostres alumnes en les seves tasques escolars.
En aquest enllaç en podem trobar un recull que podríem definir com a molt útil i, sobretot, actual.
http://www.selva.cat/actic/les-tic-i-leducacio
domingo, 10 de marzo de 2013
GOOGLE READER
Google
reader és una eina que ens facilita poder tenir totes les novetats de les
nostres webs i blocs preferits en una mateix pàgina per tal que no haguem de
perdre temps navegant per la xarxa.
Per tant, podem dir que parlem d’una mena de “magatzem” on tenir controlats i ordenats tots els nostres interessos.
Per tant, podem dir que parlem d’una mena de “magatzem” on tenir controlats i ordenats tots els nostres interessos.
L’únic que necessitem és que les webs que vulguem tenir controlades tinguin un RSS que ens permeti afegir-les al nostre google reader.
Una vegada haguem afegit les nostres webs com a preferides, google reader ens anirà mostrant totes les actualitzacions i novetats que hi hagi en aquestes pàgines sense necessitat que haguem de fer res més.
Així doncs, google reader és, segons la meva opinió, una eina útil i senzilla d’utilitzar que ens notifica les novetats que es van produint en aquells llocs web del nostre interès sense necessitat que ens haguem de complicar amb altres accions.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)