jueves, 28 de febrero de 2013

TWITTER


El twitter presenta diverses avantatges però també alguna que altra desavantatge. Podríem dir que tot depèn de l’ús que li donem. Molta gent no acaba de saber per a què serveix realment el twitter però gairebé tots sabem que existeix i que està a la ordre del dia.

Twitter és una xarxa social que ens permet estar informats de totes les notícies a temps real a més de veure allò que interessa també a les persones que seguim.
Podem escriure tweets sobre qualsevol temàtica: frases,cançons, històries, comentaris... però, personalment, crec que hem de vigilar amb allò que publiquem tan en aquesta com en la resta de xarxes socials.
Hem de ser conscients que allò que fem públic no només serà vist per les persones que nosaltres autoritzem sinó que pot arribar molt més lluny del que ens podem imaginar. En aquest sentit, prefereixo altres xarxes socials com facebook ja que, si més no, dona la sensació que ens permet ajustar una mica més la privacitat d’allò que publiquem que no pas el twitter.

En conclusió, hem de tenir molta cura amb allò que fem públic a les nostres xarxes socials per tal de no penedir-nos el dia de demà. Cal ser respectuosos amb els altres i fer un bon ús d’aquestes plataformes que ens permeti treure profit de les facilitats i utilitats que ens ofereixen.

sábado, 23 de febrero de 2013

Blogger


Blogger ens ofereix la oportunitat de crear un espai personal (un bloc) on anar introduint i compartint amb els nostres seguidors o persones que el visiten tan articles com comentaris, opinions, enllaços...
Avui reflexionem sobre aquest espai que ens permet precisament la reflexió sobre diferents temàtiques que ens interessin. El fet que Blogger tingui enllaços amb xarxes socials com twitter o facebook ens permet compartir de manera més còmoda i ràpida tot allò que deixem recollit aquí sense necessitat d'haver de repetir-ho.
A més, podem ordenar les nostres entrades de diferents maneres (dates, categories...) per tal de deixar-les recollides amb una certa coherència.
Al tractar-se d'un espai personal, com ja hem dit, podem establir el disseny que més ens agradi. Així, cadascú pot donar l'estructura, color, ordre, etc que consideri més adequat o simplement que s'adapti a les seves preferències personals.
En aquest cas, la temàtica del meu bloc és educativa ja que el meu objectiu és plasmar els aprenentatges que vaig realitzant a l'assignatura de TIC a la Universitat. Així doncs, les meves opinions o comentaris estan basats en les meves experiències amb les TIC i relacionats amb l'àmbit educatiu per qüestió d'interessos relacionats amb la meva futura professió com a futura mestra que sóc.


jueves, 21 de febrero de 2013

Scratch


L'Scratch és una eina que permet la creació interactiva d'animacions, històries, jocs, música... totes les possibilitats de treball que ofereix fan que estedingui una eina molt útil per a experimentar i treballar  amb els nostres alumnes.
Aquest programa és molt intuitiu i didàctic i resulta interessant per a potenciar l'aprenentatge cooperatiu a través de l'elaboració de diferents projectes.
Personalment, al principi he trobat que era una eina una mica complexa però tan bon punt hem començat a fer pràctiques per a conèixer-lo millor, m'he adonat que és una eina que presenta blocs de contingut sencills amb els quals no resulta difícil familiaritzar-nos.

Una altra avantatge del programa que cal tenir present és que ens el podem descarregar de manera gratuïta i començar a crear en el mateix moment en que l'instalem en el nostre ordinador.
Potenciar la creativitat, la capacitat d'iniciativa i decisió i altres habilitats fa que aquesta eina sigui molt completa a nivell educatiu ja que els alumnes poden desenvolupar tota una sèrie de competències gràcies al seu ús com és la competència digital o la d'aprendre a aprendre.

En resum, l'Scratch és una eina sencilla pel que fa al seu funcionament però molt completa pel que fa al seu contingut i a les seves possibilitats de treball. Una eina que recomanem a tots els mestres i alumnes per a treballar d'una manera dinàmica i significativa els continguts que seleccionem.

Prova amb l'Scratch:  http://scratch.mit.edu/projects/EmmaSM/3114592

martes, 19 de febrero de 2013

Materials Didàctics i les TIC




El disseny d’un video amb preguntes que vam fer amb el blubbr ens permet reflexionar sobre els materials didàctics i la seva utilitat.
Hem de saber conèixer diferents recursos i hem de fer-los servir bé. A més, hem de tenir en compte les diferents possibilitats que ofereix un mateix material didàctic. En el cas del video, vam elaborar-lo amb una sèrie de preguntes però també el podríem haver dissenyat de manera que esdevingués una eina d’autoavaluació per als alumnes o, simplement una eina de repàs de coneixements ja adquirits enlloc de una eina per a adquirir coneixements nous.
Gràcies a materials com aquest podem fer classes més constructives i no tan transmissives als nostres alumnes.


https://www.blubbr.tv/game/index.php?game_id=5681&org=0

miércoles, 13 de febrero de 2013

Els joves

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/02/12/valencia/1360704021_021889.html

Interessant notícia sobre la situació actual dels joves al nostre país.  Cal tenir present que tots estem pendent del nostre futur, un futur que cada vegada està més proper ja que estem a punt de ser "el salt" al món professional. Un món que es presenta molt complicat actualment...

Destreses i Dificultats


En el treball amb les TIC, com en tot, sorgeixen dificultats. Personalment, era conscient que no domino massa les TIC quan vaig decidir apuntat-me a aquesta assignatura. És per això que estic decidida a seguir treballant i aprenent a utilitzar diferents recursos, apps, etc.

El treball amb eines com el twitter o el google reader ja no suposa un problema per a mi. Penso que fins que no es van aprenent les possibilitats de treball d'eines com aquesta no s'aprofiten.. Si no aprofundim i anem fent proves amb allò que anem coneixent, no veure'm més que "un munt de comptes".
D'altres eines com el blubbr o el about me m'estan suposant una mica més de dificultats i treball ja que no acabo de dominar moltes de les seves funcions però espero anar fent-ho poc a poc.

Aquesta era una reflexió sobre el treball de les TIC que creia necessari fer i que em venia de gust fer constar en el meu bloc després de les 5 sessions que portem fetes d'aquesta assignatura.

martes, 12 de febrero de 2013

Aprender a decir no

Aprender a decir no: Pensar y actuar por uno mismo es el núcleo de la cultura europea y eso exige enfrentarse al poder

Aquesta és una primera prova per tal de seleccionar articles que apareixen al google reader d'allò que hem marcat que ens interessa (diaris, notícies concretes...).
Estem aprenenta a gestionar les informacions que considerem importants a través de diferents vies.
Tornem a engegar el bloc.



Emma Sáez